TR EN
Maden Yolları Beton Oluyor.
 

MUĞLA (İHA) - Milas’a bağlı Türbe grup köylerinde sık sık eylemlerle gündeme gelen yollarda betonlama çalışması başlatıldı.
Maden nakliye kamyonları tarafından yoğun biçimde kullanılan ve eski hali asfalt olan yollar Milas Köylere Hizmet Götürme Birliği, KÖYDES ve maden firmalarının bütçesiyle çift çelik hasırlı betona çevrilerek sağlamlaştırılıyor.
Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesi kapsamında Kayabaşı köyünün köy içi 900 metre ve Çallı köyünün 390 metrelik mesafesi çelik hasırlı betonla kaplanarak köylülerin mağduriyeti önlenmiş oldu. Özellikle Kayabaşı ve Çallı köylüleri, maden kamyonlarının köy içi yollarda yarattığı tahribat nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle sık sık eylem yapıyorlardı.
Öte yandan Köy-Des bütçesinden de Çamlıyurt köyünün 900 metrelik köy içi yolu da gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından başlayacak.
Yolu en çok kullanan maden firmaları da Akkovanlık köyünde 2000 metre, Yusufça köyünde de 100 metrelik bir alanda betonlama çalışması gerçekleştirecek. Planlama ve bütçelemesi biten yol çalışmasında Kaltun Madencilik yüzde 27, Esan Eczacıbaşı yüzde 27, Akmaden yüzde 22, İmers Madencilik yüzde 15, B&S Madencilik yüzde 4, Matel Madencilik yüzde 5 olarak toplam maliyeti bölüşerek gerçekleştirecek.
Yolların teknik açıdan tüm denetim ve kontrol işlemleri Muğla Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

 

Her Hakkı Saklıdır. “Bu haber www.haberx.com haberidir.”