TR EN
Matel, Kapattığı Madenini Doğaya Kazandırdı
 

Muğla Milas'ta 21 yıl faaliyet gösterdikten sonra 2012 yılında kapatılan maden ocağının sahasında ağaçlandırma çalışması tamamlandı.

 

Milas'ta 21 yıl faaliyet gösterdikten sonra 2012 yılında maden ocağı sahamızın ağaçlandırma çalışması tamamlandı.

Olukbaşı Köyü'nde Geyik Barajı'na 200 metre mesafede bulunan Feldespat Maden Ocağı sahamız ağaçlandırıldı. MATEL A.Ş. Maden Hakları Müdürümüz Bayram Altıntop; ocaktaki madeni bitirdikten sonra böyle bir faaliyeti bölge halkıyla paylaşmanın personellerine büyük bir mutluluk verdiğini söyledi.

Madencilerin doğayı tahrip ettiği şeklindeki görüşlerin yanlış olduğunu savunan Maden Hakları Müdürümüz Altıntop, "Bu düşüncenin yanlış olduğunu örneklerle ispatlamaya çalışıyoruz. Tabi ki milyonlarca senede oluşmuş madenleri değerlendirmek bizim görevimiz. Bütün ülkemizin insanlarının bunda payı var. Ekonomik değeri olan madeni değerlendirdikten sonra, tekrar doğayı eski haline getirerek düzeltip, yeniden kullanılacak hale getirmek lazım. Şuanda da 21 yıldan bu yana kullandığımız maden ocağını ağaçlandırma yaparak kapatmak istiyoruz" dedi.

Fıstık çamı yetişen bir bölge ortaya çıkacağına işaret eden Altıntop, yöre halkının bu ağaçlardan faydalanacağını dile getirdi.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmayla sahaya bin fıstık çamı fidanı dikildiğini ifade eden Altıntop, büyüyen ağaçların ekonomiye katkı vereceğini kaydetti.